Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Helleruplund Orgelfestival: Norsk folketone

Dato
Søndag d. 17. oktober 2021, kl. 16:00
Sted
Helleruplund Kirke, Bernstorffsvej 73, 2900 Hellerup
Medvirkende
Magne H. Draagen
Pris
Gratis adgang

Den prægtige Nidarosdomen i Trondheim er en katedral i europæisk målestok og anses som Norges vigtigste kirke. Med sine tre store orgler har domkirken en stolt og vigtig tradition for kirkemusik. Programmet for dagens koncert præsenterer musik af Ludvig Nielsen som i 41 år var domorganist i netop Nidarosdomen og stifter af Nidaros Domkor og Olavskoret. Som kontrast til den mere klassiske norske orgelmusik bliver skøn norsk folketone flettet ind i programmet og man kan således bl.a. høre Leif Solbergs fantasi og fuga over "Se solens skjønne lys og prakt”.

Ved koncerten opføres også Marcel Duprés præludium og fuga i H-dur. Et værk han skrev i sommeren 1914, det samme år han blev tildelt det franske kunstnerstipendium “Prix de Rome”. Værket er tilegnet Louis Viernes lillebror René Vierne, som faldt i 1. verdenskrig.

Magne H. Draagen har siden 2012 været domorganist ved Nidarosdomen i Trondheim. Han er uddannet på Det Norske Musikkonservatorium i Oslo hos Terje Winge og Kåre Nordstoga. I årene 2002-2012 var han ansat ved domkirken i Oslo, hvor han var ansvarlig for Oslo Domkirkes Guttekor.  Sideløbende med arbejdet som korleder og organist har Magne H. Draagen undervist på Det Norske Musikkonservatorium, Universitetet i Stavanger og ved det norske universitet for videnskab og teknologi NTNU i Trondheim. Som solist har han opnået et internationalt ry og har bidraget med adskellige indspilninger som både komponist, arrangør, dirigent, akkompagnatør og solist. I maj 2021 fik han embedet som organist ved St. Michaelis Kirke i Hamborg.