Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Helleruplund Orgelfestival: Svensk orgelsymfoni

Dato
Søndag d. 5. september 2021, kl. 16:00
Sted
Helleruplund Kirke, Bernstorffsvej 73, 2900 Hellerup
Medvirkende
Ulf Norberg
Pris
Gratis adgang

I 1921 var den berømte franske orgelvirtuos Marcel Dupré på turné i USA. En af de koncerter han spillede var på det store orgel i John Wanamaker Department Store i Philadelphia – et af de største instrumenter i verden. Her improviserede han over fire melodier: to juletemaer og to påsketemaer. Improvisationen blev en kæmpe succes, som Dupré nedskrev tre år senere. Det blev hans “Symphonie-Passion”. De fire satser er: 1. Verden venter på Frelseren, 2. Jesu fødsel, 3. Korsfæstelsen, 4. Opstandelsen.

Den svenske komponist Stefan Lindblad hylder i sin suite “Hommages” fire store komponister fra det 20. århundrede: Richard Strauss, Sergej Prokofjev, Claude Debussy samt Leonard Bernstein.

Ulf Norberg er uddannet organist på konservatoriet i Stockholm hos bl.a. Torvald Torén og Anders Bondeman. Han har en stor passion for den franske orgelmusik og har indspillet en lang række videoer med musik af Dupré og Vierne, som ligger frit tilgængeligt på YouTube. I 2002 vandt han førsteprisen i Stockholms improvisationskonkurrence og siden 2007 har han været organist ved Hedvig Eleonora kyrka, i Stockholm. Norberg blev i 2013 udnævnt til koncertsalorganist ved Stockholms Koncerthus og den 8. juni 2013 var han organist ved vielsesceremonien mellem prinsesse Madeleine og Christopher O’Neill.