Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Orgelkoncert - fra passion til pinse

Dato
Søndag d. 22. maj 2022, kl. 16:00
Sted
Helleruplund Kirke, Bernstorffsvej 73, 2900 Hellerup
Medvirkende
Daniel Bruun
Pris
Gratis adgang

I år markeres 200 året for den franske organist og komponist César Francks fødsel. Hans dystre, men smukke, koral i h-mol var et af de sidste værker han komponerede før sin død i 1890. Værket er opbygget som en passacaglia og er et af Francks mesterværker.

Olivier Messiaens værk “L’Ascension" fra 1934, er fire meditationer skrevet til Kristi himmelfart. Messiaen er en af de betydeligste personligheder i nyere fransk musik. Han blev uddannet på konservatoriet i Paris og studerede sideløbende gamle græske og indiske rytmer, som fik stor betydning for hans musik. Værket er oprindeligt komponeret for orkester, men spilles her i hans egen version for orgel.

“Veni Creator Spiritus “ er en gammel pinsehymne, som går helt tilbage til omkring år 1000. Temaet er gennemgående for Maurice Duruflés ”Prélude, Adagio et Choral varié”, Op. 4. Duruflé var elev af Tournemire og Vierne, og studerede komposition hos Paul Dukas. Han var højt respekteret som orgelsolist og gav koncerter over hele verden samtidigt med sin ansættelse som organist ved St-Étienne-du-Mont i Paris, hvor han sad det meste af sit liv. Som komponist var han uhyre selvkritisk og fik kun udgivet 14 opusnumre.

Koncerten vises som altid på storskærm.